Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et apparat der på samme tid giver varme og suger fugt ud ved at trække varmeenergi ud af luften.

Varmepumpe

En varmepumpe består af to dele: en indedel og en udedel. Indedelen placeres, hvor varmebehovet er størst, det vil typisk sige i stuen, eller køkken/alrum. Udedelen placeres udvendig på huset.

En varmepumpe fungerer populært sagt som et omvendt køleskab. Kompressoren i udedelen indsamler og lagrer den varme, der naturligt findes i luften. Herefter overføres varmen til indedelen, som opvarmer luften i din bolig. Selv om der er frostgrader udenfor findes der stadig varme i udeluften, som varmepumpen kan udnytte.

På varme sommerdage kan man endda også benytte varmepumpen som et effektivt afkølingssystem, idet en varmepumpe også kan anvendes som et aircondition anlæg.

Varmepumper har i dag en effektfaktor over 4, hvilket vil sige, at varmepumpen leverer mere end 4 gange så meget energi, som den forbruger. Installeres der en DC varmepumpe i et elopvarmet hus får man varme for godt fire kroner, hver gang man betaler for en. Derfor er en varmepumpe en virkelig god investering.

Kilde: Nicolaj Stenkjær

 

danmarkspumpenHos os sælger vi kun kvalitetspumper, som Danmarkspumpen fra Panasonic.

Danmarkspumpen er en pakkeløsning der leveres i 4 serier: Extreme, Superior, Premium, og Basic. Fælles er en speciel-udviklet isolering der betyder mindre energispild. Det kan ses på el-regningen!

Danmarkspumpen kan desuden udvides med et kontrolcenter-modul, så man kan styre varmepumpen via internettet, styre vandvarmer, aflæse elmåler, tilkoble bevægelsessensor og meget mere. Perfekt til sommerhuset.

Ring og hør nærmere for et godt tilbud.

CT Elteknik